Het wassen van tentzeilen

Om te zorgen dat tentzeilen zo snel mogelijk weer brandschoon zijn, beschikt Visser Verhuur over zeilenwasmaschine. Met deze zeilenwasmachine kunnen alle zeilen snel en efficiënt schoon gemaakt worden.

Hoe werkt het?

Hieronder leggen we in het kort uit hoe het wassen werkt met de tentzeilen wasmachine.

1.    Weken

Het weken van het zeil is optioneel, dit gebeurd wanneer een tentzeil bijzonder vuil is. Hierbij wordt het een aantal uren geweekt in een speciale bak met warm water en schoonmaakmiddel.

2. Eerste wassing

Het tentzeilen worden aan elkaar vastgeknoopt en worden als een lange streng van tentzeil door de machine getrokken. Als eerste door een bak gevuld met warm water en schoonmaakmiddel.

3. Borstelen
Vanuit de vuilwaterbak wordt het tentzeil door de borstels van de tentzeilen wasmachine getrokken, deze verwijderen de plakkerige materialen. Deze borstels beschadigen niet het PVC zeil en verwijderen ruim 75% van het vuil dat op de tentzeilen aanwezig is.

4.  Tweede wassing

Na het borstelen van de zeilen komt het zeil in een schone tweede waterbak om het de laatste restjes vuil af ge spoelen en het schoonmaakmiddel te verwijderen.

5. Tweede keer borstelen

Na het afspoelen worden de tentzeilen nogmaals door een set borstels gehaald, om voor de zekerheid het allerlaatste vuil te verwijderen.

6.    Tentzeil drogen

Een tentzeil kan niet nat worden opgeslagen, daarom is het essentieel om deze te drogen om schimmel etc. te voorkomen. Daardoor worden de zeilen door een sterke droger met warme lucht gedroogd.

IMG_1516

IMG_1517

IMG_1499

IMG_1500